Sprosser


Kvifor sprosser?

Sprosser brukes for å pusse opp fasaden på huset. Huset blir ikkje til å kjenne igjen. Huset får en helt annen stil. Sprosserammer gjør noe med sjelen i huset.

  • Uten sprosser
  • Med sprosser

Vi er opptatt av kvalitet.

Våre sprosserammer er produsert av furu som er 100 % kvistreine. Sprosserammene har ein kittfalsprofil. Vi har tre dimensjonar på våre sprosser 24mm-45mm-65mm breide og 19mm tjukke. Rammene rundt er 28mm breide og 19mm tjukke. Sprosserammene har tapp og sliss som sammenføyning i hjørnene, som gjer dei stabile. Vi bruker syrefaste stifter og kramper i monteringen av sprosserammene.

Hvor kan sprosser monteres?

Sprosser kan brukes til alle typer vinduer og dører. Hvis det er ei balkongdør og eit vindu som står ved siden av kvarandre, tek vi hensyn til at dei liggande sprossene flukter. Sprosserammene festes på vinduet med plastplugger, kan også bruke sprossehengsler, plastplugger er å anbefale. For å feste sprosserammen med plugger til vinduet, brukes borr med dimensjon 5-5,2mm. Sprosserammen settes inn på vinduet og skyvast mot toppen, det blir da en liten klaring under sprosserammen, for at vann skal renne fritt under, det borres då gjennom plasthyllsene på sprosseramma og plastpluggane settes på plass.

Ferdigbehandling og farge på sprosser

Alle sprosser blir dyppimpregnert mot sopp og råte. Vi kan male ferdig dine sprosserammer i standard kvit(s0502Y/eggekvit), disse blir da dyppet 3 ganger i et malingsbad, hvor maling trenger godt inn i alle skjøter og hjørner. Vi kan også tilby sprosserammer ferdig sprøytemalt i den fargen kunden måtte ønske, men da i ein NCS kode, denne sprøytemalingen utføres da av en annen malingsbedrift.

Våre modeller
Her kan du sjå våre modeller. Nederst på alle bilder har du bokstaven som assosierast med sprossetypen.

Eksempelbilder
Her kan du sjå eksempler på våre sprosser.

Detaljer
Nokre av detaljane ved våre sprosser.

Spesielle vindu
Vi kan lage sprosser for alle slags vinduer.